De modus operandi van Peter R. de Vries (2)

24-09-2013 19:57

Aangepast op 2 oktober 2013

Ook in de zaak Hagemann/Bolhaar heeft misdaadjournalist Peter R. de Vries een uiterst dubieuze rol gespeeld door met een persoon aan te komen die hoogstwaarschijnlijk een valse getuigenis (en haar 2 partners, van horen zeggen!) heeft afgelegd tegen Louis Hagemann voor de moord op Corine Bolhaar en haar twee kinderen. Waarvoor Hagemann tot levenslang is veroordeeld tot levenslang (2005). Achteraf blijkt dat deze getuige geld te hebben gekregen, betaald door Peter R. de Vries, volgens de vrouw van Hagemann. Vandaag startte de herziening van de zaak Hagemann/ Bolhaar bij de Hoge Raad. 

De modus operandi van Peter R. de Vries wordt steeds duidelijker: onschuldige mensen erin luizen, een val opzetten en door de verborgen camera vastleggen zodat iemand schuldig lijkt maar het niet is. Hoe laag kun je zijn als (misdaad)journalist......

De site van de zogenaamde  waarheidsvinders  (voormalige klokkenluiders), Dick Gosewehr en Harrie Timmerman hebben nooit geen enkele aandacht besteed aan deze zaak. Op een oude site van een van deze voormalige klokkenluiders was een link naar de site van Peter R. de Vries.... Overigens wordt op hun site verwezen naar Mick van Wely, die op zijn beurt goede connecties heeft met Hendrik Jan Korterink, die in de jaren '90 in de redactie zat van...juist Peter R. de Vries. Niet verwonderlijk dus dat Hendrik Jan Korterink ook geen aandacht besteed aan de zaak Hagemann/ Bolhaar (inmiddels  besteed hij er aandacht aan op zijn kenmerkende laconieke en halfslachtige manier, 30 september 2013).

 

Beluister de onderstaande radiouitzending met de vrouw van Louis Hagemann over het herzieningsverzoek.

Ook het actualiteitenprogramma Nieuwsuur besteedde aandacht aan het herzieningsverzoek:

nieuwsuur.nl/onderwerp/452610-zaak-zes-van-breda-mogelijk-heropend.html

 

 

 

www.louishagemann.nl/

Michel Kraay deed het echte werk voor Peter R. de Vries over hoe het in de zaak Bolhaar in zijn werk ging:

www.michelkraay.nl/de-zaak-bolhaar-het-verhaal.php

www.om.nl/onderwerpen/cold_cases/@125220/de_zaak_bolhaar/

Veelzeggend is dit uitgebreide  kritische commentaar op het duo 'waarheidsvinders':

koosgaatdoor.wordpress.com/tag/dick-gosewehr/

Harrie Timmerman maakt deel uit van de Stichting Expertgroep Klokkenluiders, die ook een rapport hebben uitgebracht over Demmink.

www.expertgroepklokkenluiders.nl/  (maar wat is het citaat van Albert Einstein eigenlijk wel wat waard..? Ze lijken er zichzelf aan te bezondigen)